Lipsa de atenţie, una dintre cauzele care fac posibilă răspândirea COVID-19. Medic: Oamenii au impresia că pandemia ar putea să treacă de la sine.

Postat la 21 februarie 2021 101 afişări

Lipsa de atenţie, una dintre cauzele care fac posibilă răspândirea COVID-19. Medic: Oamenii au impresia că pandemia ar putea să treacă de la sine.

Printre cauzele care fac posibilă răspândirea coronavirusului este şi lipsa de atenţie. În momentul în care apar relaxări ale restricţiior, oamenii ignoră pericolul la care se expun şi nu mai păstrează regulile de igienă sau de distanţare.

Deşi a trecut un an de la începutul pandemiei, reducerea atenţiei, lipsa de conştientizare a riscurlor şi impresia că în aer liber ne putem relaxa sunt printre cele mai frecvente greşeli pe care oamenii încă le fac şi care le pun în pericol sănătatea, relatează cotidianului italian La Stampa.

E un complex de lucruri pe care îl remarcăm rapid când oamenii repetă nişte greşeli. La nivel de ţări s-a observat că deîndată ce numărul de cazuri scădea, scădea şi nivelul măsurilor, deşi se ştia că numărul de infecţii va creşte din nou”, a spus la Digi24 Emilian Popovici, epidemiolog.

„Oamenii au impresia că pandemia ar putea să treacă de la sine”

„Asta nu este o greşeală neapărat, poate să apară dintr-o necesitate economică, dar la oameni e altă problemă. Când nu mai au ameninţarea percepută prin numărul mare infecţii, prin comunicarea de pus în gardă a autorităţilor, au impresia că lucrurile se termină, că totul se relaxează, că pandemia ar putea să treacă de la sine. Aşa apare nerespectarea măsurilor. Oamenii stau, se simt bine şi uită de măsuri le de prevenţie”, a explicat el.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cauze,
medic,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.