Liderul unei biserici din Mexic pledează vinovat de abuz sexual asupra a trei copii

Autor: Laura Buciu Postat la 06 iunie 2022 41 afişări

Şeful unei biserici evanghelice din Mexic, care susţine că are aproximativ 5 milioane de adepţi în întreaga lume, a pledat vinovat în faţa acuzaţiilor de abuz sexual asupra a trei copii, au anunţat procurorii statului California, citaţi de Reuters.

Liderul unei biserici din Mexic pledează vinovat de abuz sexual asupra a trei copii

Pledoaria de vinovăţie a fost depusă în instanţă de Nasson Joaquin Garcia, lider şi autointitulat apostol al bisericii La Luz del Mundo (Lumina Lumii), cu trei zile înainte de a fi judecat, potrivit unui comunicat al biroului procurorului general din California.

Sentinţa pentru Garcia, în vârstă de 53 de ani, a fost programată pentru miercuri, 8 iunie. El riscă o pedeapsă de până la 16 ani şi opt luni de închisoare, au declarat procurorii.

Condamnarea sa vine la finalul unei investigaţii care a început în 2018 şi care a dus la arestarea lui Garcia în anul următor pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles împreună cu o co-inculpată, Susana Medina Oaxaca, care a pledat şi ea vinovată în faţa acuzaţiei de agresiune susceptibilă de a provoca vătămări corporale grave, a precizat biroul procurorului general.

Garcia a pledat vinovat pentru trei fapte de abuz asupra a trei victime minore, au declarat procurorii.

Un al doilea co-inculpat, Alondra Ocampo, de asemenea arestat în 2019, a pledat vinovat în 2020 la trei capete de acuzare de contact cu un minor în scopul comiterii unei infracţiuni sexuale şi la un capăt de acuzare de viol.

Garcia, Oaxaca şi Ocampo s-au confruntat în total cu 36 de infracţiuni grave, inclusiv acuzaţii de viol, trafic de persoane şi pornografie infantilă. Majoritatea acestor capete de acuzare au fost retrase în schimbul declaraţiilor de vinovăţie ale inculpaţilor.

Un al patrulea individ acuzat în cadrul anchetei, Azalea Rangel Melendez, rămâne în libertate, au declarat procurorii.

La Luz del Mundo este cea mai mare biserică evanghelică din Mexic, datând din anii 1920, cu filiale în 50 de ţări şi care se mândreşte cu aproximativ 5 milioane de membri.

Când un judecător din Los Angeles a ordonat ca Garcia să fie judecat în august 2020, biserica a emis o declaraţie în care îşi apăra liderul ca fiind acuzat pe nedrept, spunând că acuzaţiile împotriva sa provin din „acuzaţii anonime nefondate” şi „zvonuri flagrante”.

Un purtător de cuvânt al La Luz del Mundo, contactat vinerea trecută de Reuters, a declarat că biserica va avea o declaraţie cu privire la ultimele evoluţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
abuz,
mexic,
biserică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.