Liderul PNL Argeş: Ponta minte, niciun liberal nu a fost la mitingul de susţinere pentru Nicolescu

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 13 noiembrie 2014 31 afişări

Liderul PNL Argeş, senatorul Ion Popa, afirmă că Victor Ponta ”a minţit” când a spus că mai mulţi liberali, între care Crin Antonescu, au participat la mitingul de susţinere pentru fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), condamnat în mai multe dosare penale.

Senatorul Ion Popa a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că Victor Ponta ”a minţit” la dezbaterea de miercuri seară când a spus că există fotografii care să ateste faptul că unii membri ai Partidului Naţional Liberal ar fi participat la mitingul de susţinere a lui Constantin Nicolescu, organizat de PSD în 2011, la Piteşti.

Liderul PNL Argeş a spus că niciun membru PNL nu a participat nici la acea manifestare, nici la alte astfel de manifestări.

”Vă spun că nu am participat la acel miting, acţiune la care au participat lideri marcanţi ai Partidului Social Democrat, în frunte cu Victor Ponta. Încă o dată spun: eu nu am participat la acea acţiune şi nici la altele cu caracter asemănător, nici Crin Antonescu şi niciun alt membru al Partidului Naţional Liberal. Prin urmare, Victor Ponta a spus o mare minciună, de fapt încă o minciună din multe altele pe care le-a spus în timpul carierei sale de politician”, a adăugat Ion Popa.

La confruntarea de miercuri seară de la B1TV, Klaus Iohannis i-a arătat lui Victor Ponta o fotografie cu lideri PSD lângă fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu, spunându-i că "asta se numeşte forţarea justiţiei". El a cerut să fie prezentată pe ecran o fotografie cu o imagine de grup, din ianuarie 2011, cu mai mulţi membri PSD, inclusiv Victor Ponta, în jurul lui Constantin Nicolescu, atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

"Este domnul Ponta aici, domnul Năstase, domnul Severin, domnul Hrebenciuc, domnul Pendiuc, doamna Andronescu, domnul Vanghelie, şi mulţi alţi pesedişti, foarte bine cunoscuţi, care atunci au afirmat că este vorba despre persecuţie politică şi în niciun caz nu este bine ca acest domn, care între timp a fost condamnat şi eliminat de acolo, să fie deranjat acolo unde îşi făcea treaba", a spus Iohannis.

Victor Ponta a răspuns că, pe lângă acea fotografie, există şi altele, care ar arăta că la acea manifestare pentru susţinerea lui Nicolescu ar fi participat şi liberali, între care Crin Antonescu.

”Mai sunt nişte fotografii din aceeaşi zi. Alături de mine era şi Crin Antonescu, şi bine a făcut, alături de mine era şi şeful PNL Argeş, cum îl cheamă, îl cunoaşteţi, pe şeful PNL Argeş? Nu, nu îl cunoaşteţi. Erau toţi colegii de la PNL în faţa unui abuz comis de către un senator PDL, care acuma cred că vă este coleg. Eu cred că noi atunci am cerut independenţa justiţiei de acel senator PDL, care acum vă este coleg. Împreună cu Crin Antonescu, împreună cu toţi cei de la PNL care erau atunci alături de noi”, a spus Ponta.

În ianuarie 2011, mai mulţi lideri ai PSD - Victor Ponta, Adrian Năstase, Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Ecaterina Andronescu, Robert Negoiţă, Adrian Severin, Radu Moldovan, Titus Colăţean, Nicolae Bănicioiu - au participat, la Piteşti, la un miting de susţinere a fostului şef al CJ Argeş Constantin Nicolescu, la scurt timp timp după ce acesta fusese arestat pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Atunci, după pronunţarea deciziei, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind internat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Fostul preşedinte al PSD Argeş, Constantin Nicolescu, şi-a pierdut anul acesta funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat că s-a aflat în conflict de interese, decizia fiind definitivă. Tot în acest an, Nicolescu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la nouă ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de fraudare de fonduri europene pentru reconstrucţia a două poduri, prejudiciul fiind de 1,2 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL ARGEŞ,
PONTA,
/actualitate/liderul-pnl-arges-ponta-minte-niciun-liberal-nu-a-fost-la-mitingul-de-sustinere-pentru-nicolescu-13548609
13548609
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.