Elicopter militar armean, doborât de armata azeră în apropierea regiunii Nagorno-Karabah

Autor: Mihai Draghici Postat la 12 noiembrie 2014 86 afişări

Forţele armate din Azerbaidjan au doborât miercuri un elicopter militar armean, unul dintre cele mai grave incidente produse de la încheierea, în anul 1994, a conflictului dintre cele două ţări pe tema regiunii Nagorno-Karabah, anunţă surse locale.

"Pe 12 noiembrie, un elicopter militar de tip Mi-24 a încercat să atace poziţii ale armatei azere, în apropierea regiunii Agdam (în Nagorno-Karabah). Elicopterul a fost doborât de armata azeră", a anunţat Ministerul azer al Apărării.

Potrivit autorităţilor de la Baku, părţi ale elicopterului au căzut în enclava Nagorno-Karabah, o regiune separatistă cu populaţie majoritar armeană aflată în centrul conflictului separatist bilateral.

Autorităţile separatiste din Nagorno-Karabah au anunţat că elicopterul le aparţine, precizând că a fost doborât în timp ce efectua "un zbor de antrenament".

Incidentele armate s-au multiplicat în ultimele luni în regiunea Nagorno-Karabah, anexată de Azerbaidjan din perioada sovietică, în cadrul unui conflict soldat cu 30.000 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARMENIA,
AZERBAIDJAN,
/actualitate/elicopter-militar-armean-doborat-de-armata-azera-in-apropierea-regiunii-nagorno-karabah-13541145
13541145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.