Liderul celulei teroriste care a comis atacul la Muzeul Bardo din Tunis a fost prins - La Repubblica

Autor: Mihai Draghici Postat la 25 martie 2015 113 afişări

Autorităţile tunisiene l-au arestat pe liderul celulei teroriste care a comis atacul armat ce a vizat săptămâna trecută Muzeul Bardo din Tunis, gruparea teroristă afiliată reţelei Stat Islamic fiind formată din 16 indivizi, informează presa tunisiană, citată de ziarul italian La Repubblica.

Rafik Chelli, secretar de stat în Ministerul tunisian de Interne, a declarat pentru cotidianul Al Maghreb că liderul celulei islamiste este un tunisian care locuieşte în Belgia. Celula teroristă are 16 membri, dintre care doi au murit în schimburile de focuri cu poliţia, iar alţi nouă au fost arestaţi în cadrul investigaţiei privind comiterea atacului armat.

Celula teroristă este parte a Brigăzii islamiste Uqba ibn Nafi, condusă de teroristul algerian Luqman Abu Sakhr. Recent, islamistul algerian a decis afilierea la reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, care ocupă regiuni din Siria, Irak şi Libia, unde a proclamat un "califat islamic".

Din celula teroristă făceau parte tunisienii Jaber Kachnaoui şi Yassine Abidi, autorii atacului armat comis la Muzeul Bardo, decedaţi în schimburile de focuri cu forţele de ordine.

Douăzeci şi trei de oameni, inclusiv 20 de europeni, au decedat în atacul armat care a vizat pe 18 martie Muzeul Bardo din Tunis, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman şi una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TUNISIA,
ATENTAT,
MUZEU
/actualitate/liderul-celulei-teroriste-care-a-comis-atacul-la-muzeul-bardo-din-tunis-a-fost-prins-la-repubblica-14055599
14055599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.