Liderii europeni vor acţiuni rapide pentru a combate şomajul în rândul tinerilor

Postat la 13 noiembrie 2013 35 afişări

Liderii europeni, reuniţi marţi la Paris pentru o conferinţă privind locurile de muncă pentru tineri, au subliniat la unison necesitatea de a "se mişca rapid" pentru reducerea şomajului în rândul celor aproape şase milioane de tineri cu vârste sub 25 de ani care nu au un loc de muncă în Europa.

Liderii europeni vor acţiuni rapide pentru a combate şomajul în rândul tinerilor

 "Miza este să ne mişcăm rapid", a declarat preşedintele francez François Hollande, în cadrul unei conferinţe de presă la încheierea acestei reuniuni la care au participat aproape toţi şefii de stat şi de guvern din UE, relatează AFP.

Hollande, care şi-a fixat ca ţintă "o inversare a curbei şomajului în rândul tinerilor" în Franţa de patru luni, a declarat că "Garanţia pentru tinereţe", care stipulează ca niciun european să nu rămână pentru mai puţin de patru luni fără loc de muncă sau fără o formare, va fi pusă în aplicare "în următorii doi ani".

Dar pentru accelerarea procesului, toată ţările care vor dori să pună în aplicare această dispoziţie "vor putea, de la 1 ianuarie, să aibă finanţările necesare", a explicat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liderii-europeni-vor-actiuni-rapide-pentru-a-combate-somajul-in-randul-tinerilor-11674509
11674509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.