Lideri europeni

Postat la 16 mai 2006 1 afişăre

Patru dintre cei cinci finalisti se numara printre primii sapte furnizori de electricitate din Europa dupa numarul clientilor.

    • CEZ (Cehia): Al saptelea furnizor european (6,6 mil. clienti, cifra de afaceri de 4,1 mld. euro si profit net de 787 mil. euro).
    • ENEL (Italia): Al doilea furnizor european (29 mil. clienti, cifra de afaceri de 34 mld. euro si profit net de 3,9 mld. euro).
    • IBERDROLA (Spania): Este a  sasea in clasamentul european, cu 19 mil. consumatori (42% din populatia Spaniei) si cu vanzari de 11,7 mld. euro. Anul trecut a avut un profit net de 1,38 mld. euro.
    • GAZ DE FRANCE (Franta): Nu apare in topul companiilor de distributie dupa numarul de clienti (in fruntea caruia se afla marea absenta de la privatizarea EMS, Electricité de France - EdF -, cu 40 mil. clienti); a avut anul trecut o cifra de afaceri de 22 mld. euro si un profit de 1,7 mld. euro.
    • RWE ENERGY (Germania): Este a patra companie europeana, cu 20,9 mil. consumatori, o cifra de afaceri de peste 40 mld. euro in 2005 si un profit net de 1,8 mld. euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Lideri europeni
/actualitate/lideri-europeni-1005920
1005920
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.