Lideri ai unor asociaţii de revoluţionari, deferiţi justiţiei pentru încasare ilegală de bani

Postat la 20 iunie 2012 11 afişări

Lideri ai unor asociaţii de revoluţionari au fost deferiţi justiţiei pentru că au constrâns beneficiarii de indemnizaţii să le plătească ilegal comisioane, astfel că au obţinut pentru ei aproximativ 9,5 milioane de lei, iar pentru a justifica banii au încheiat contracte false de reprezentare.

În acest caz au fost deferite 11 persoane, între care un avocat bucureştean şi doi angajaţi ai Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Piteşti i-au trimis în judecată pe George Costin, în stare de arest preventiv, preşedinte al Asociaţiei Decembrie 1989 Metrou România la momentul producerii faptelor, ulterior secretar de stat la Secretariatul de stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, şi pe Mihai Bolocan, în stare de arest preventiv, vicepreşedinte al asociaţiei şi preşedinte al Filialei Buzău a aceleiaşi asociaţii, Aurel Postelnicu, secretar general al aceleiaşi asociaţii, acuzaţi de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, spălare de bani, folosirea influenţei şi autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revolutionari,
incasare,
ilegal,
justitie
/actualitate/lideri-ai-unor-asociatii-de-revolutionari-deferiti-justitiei-pentru-incasare-ilegala-de-bani-9764763
9764763
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.