Lider PSD, despre protestele actorilor pe scările Teatrului Naţional Bucureşti: Nu sunt convins că ştiau despre ce este OUG 7

Postat la 04 martie 2019 32 afişări

Preşedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat, luni, că nu este foarte convins că actorii care au protestat faţă de OUG 7 pe legile justiţiei au înţeles foarte bine prevederile actului normativ, care este unul complex şi necesită cunoştinţe juridice.

Lider PSD, despre protestele actorilor pe scările Teatrului Naţional Bucureşti: Nu sunt convins că ştiau despre ce este OUG 7

“Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalităţi artistice, unele de marcă ştiau foarte bine Ordonanţa împotriva căreia protestau şi că acea Ordonanţă cuprindea prevederi care îi afecta direct. Haideţi să fim serioşi un pic totuşi în ţara asta.

M-am aplecat cu foarte-foarte mare atenţie asupra acestei Ordonanţe şi am văzut că e destul de complexă, adică trebuie ceva timp, cultură juridică, aş zice chiar şi îndrumare în cazul unui om care nu se ocupă cu lucrurile astea, ca să pricepi toate aspectele respective.

 

Eu nu cred că actorii au făcut treaba aceasta într-un mod conştient sau poate chiar pe baza unui curs. Totuşi, n-ar fi bine ca înainte de a face anumite lucruri, să vedem despre ce este vorba?”, a afirmat Dumitru Buzatu, luni, pentru RFI.

 

În opinia liderului PSD Vaslui, unii magistraţi au „nişte interese extrem de puternice”.

 

„Magistraţii, dincolo de litera legii sunt şi ei oameni, sunt şi de dreapta şi de stânga, oameni care nu au nici o conduită politică, nici un vector politic care să-i orienteze. Unii dintre dânşii au nişte interese extrem de puternice ca ceea ce a fost construit pe vremea domnului Băsescu să nu se strice şi ca acele lucruri, sistemul, aşa-zisul sistem să funcţioneze în continuare”, a mai spus Buzatu.

 

Social-democratul a mai susţinut că nu au fost foarte mulţi oameni la protestele faţă de OUG 7 şi e posibil ca cel puţin o parte din populaţie „să aprecieze acest cadru legislativ”.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actori,
refuz,
oug,
proteste,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.