Libra Internet Bank pregăteşte obligaţiuni de 10 milioane de euro. Consiliul de administraţie, condus de veteranul Radu Gheţea, va decide parametrii împrumutului

Autor: Liviu Popescu Postat la 07 ianuarie 2020 241 afişări

Libra Internet Bank pregăteşte obligaţiuni de 10 milioane de euro. Consiliul de administraţie, condus de veteranul Radu Gheţea, va decide parametrii împrumutului

Libra Internet Bank, o instituţie de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale, va emite obligaţiuni în valoare totală de 10 milioane de euro, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă, potrivit unei notificări în Monitorul Oficial.

Detaliile emisiuni, cum ar fi rata dobânzii, tipul de obligaţiuni, momentul emiterii, numărul de obligaţiuni emise şi valoarea nominală, moneda de emisiune, durata emisiunii, intervalul de plată a cuponului, modul de plasament, admiterea la tranzacţionare, desfăşurarea unei oferte publice sau intermediarul tranzacţiilor, urmează a fi stabilite de către consiliul de administraţie al băncii în perioada următoare.

În vara acestui an, Radu Gheţea, unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri români cu o experienţă de peste 40 de ani în sistemul bancar şi care a condus în ultimii 12 ani CEC Bank, a revenit în banking alăturându-se Libra Internet Bank ca membru al Consiliului de Administraţie. Banca este controlată indirect de fondul american de investiţii New Century Holdings, administrat în România de Andrei Siminel, care are şi o participaţie de aproape 6% la bancă.

Libra Bank, cu 53 de sucursale în ţară, a obţinut în primele nouă luni ale anului 2019 un profit net de 91 milioane de lei, cu 21% mai mult decât valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut (75 milioane de lei), ţinta pentru întreg anul 2019 fiind de 95 milioane de lei.

În septembrie 2019, activele nete ale băncii erau de 5,46 miliarde de lei, iar soldul creditelor a ajuns la 3,96 mld. lei, în creştere cu 22% faţă de finalul anului trecut (3,25 mld. lei). În acelaşi timp, soldul depozitelor se ridica la 4,96 mld. lei, în creştere cu aproximativ 4% faţă de finalul lui 2018 (4,76 mld. lei).

Libra Internet Bank era la finalul lui 2018 a 16-a bancă din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
obligatiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.