Lia Olguţa Vasilescu "taie şi spânzură" peste capul premierului Tudose: Vor fi remanieri!

Postat la 04 iulie 2017 523 afişări

Lia Olguţa Vasilescu îşi asumă din nou rolul de comunicator-şef al Guvernului PSD şi anunţă planurile şefului din umbră al Executivului, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.

Lia Olguţa Vasilescu "taie şi spânzură" peste capul premierului Tudose: Vor fi remanieri!

Lia Olguţa Vasilescu, ministru al Muncii în ambele cabinete, anunţă că Dragnea nu va ezita să facă noi remanieri: "la prima abatere, îi schimbă". Astfel, conform Olguţei Vasilescu, Dragnea nu va mai aştepta ca miniştrii care nu performează să îşi schimbe atitudinea, ci îi va remania imediat.

"E posibil să vedeţi schimbări de miniştri mai des decât până acum. Nu mai aşteaptă dacă nu aplică programul de guvernare, iar de la prima abatere îl schimbă", a spus Vasilescu la o emisiune TV.

Ministrul Muncii a mai anunţat că Inspecţia Muncii va fi reorganizată după modelul francez "pentru că noi avem foarte mulţi funcţionari la birouri şi foarte puţini inspectori în teren".

În ceea ce priveşte îngheţarea numărului de posturi în administraţia publică, Vasilescu a menţionat că măsură se va aplica de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP), dar încă se află în discuţii, scrie realitatea.net

"Este o măsură pe care nu o aplică Ministerul Muncii. Este o măsură despre care se discută, dar pe care va trebui să o aplice Ministerul Dezvoltării Regionale, dar deocamdată nu s-a venit cu Ordonanţa. Este foarte posibil să se facă asta pentru că Legea salarizării trebuia să apară la pachet cu Codul Muncii, cu Codul Administrativ în care ar trebui să se vadă şi criteriile de performanţă pe care le cerem în administraţie. Până atunci, posturile se vor bloca în administraţie, dar cred că nimeni nu are niciun motiv de îngrijorare sau să se plângă, pentru că sunt angajaţi suficienţi în administraţie", a adăugat Lia-Olguţa Vasilescu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.