Oraşul din România unde se DESFIINŢEAZĂ locurile de parcare din centrul oraşului şi se fac piste de biciclete

Postat la 05 iulie 2017 145 afişări

Oraşul din România unde se  DESFIINŢEAZĂ locurile de parcare din centrul oraşului şi se fac piste de biciclete

In cel mult o saptamana, biciclistii din Timisoara vor putea circula pe mai multe piste dedicate lor, in centrul orasului.

Dupa dezbaterea ce a avut loc luni, la primaria Timisoara, autoritatile au identificat mai multe strazi care permit amenajarea sau trasarea de piste de biciclete, insa, pentru aceste lucrari, trebuie sa fie sacrificate mai multe locuri de parcare.

„Pe strada Sf Ioan vom avea de asemenea piste de biciclete. Se va prelungi pista de biciclete care se opreste la liniile de tramvai, care va merge pe langa bordura. Vom face piste si pe sensul celalalt, cu parcul Botanic, pana la strada Paris, pe trotuare. La strada Gheorghe Lazar, sensul va fi inspre stanga, spre strada Sf. Ioan, un ansamblu de piste cu o banda pe sens, pentru ca vom desfiinta locurile de parcare de la Spitalul Militar. Noi vrem sa descurajam accesul cu masinile in zona aceasta de promenada si vom interzice stationarea si vom amenaja pe acea parte piste de biciclete”, a spus primarul Nicolae Robu.

De asemenea, pe strada Marasesti, pe care pana acum a fost interzis accesul cu biciclete, role sau trotinete vor putea circula, chiar de saptamana viitoare, toate aceste categorii.

„Cum se intra pe strada Marasesti, pana la Gheorghe Lazar, nu exista pe partea stanga nicio terasa si nicio poarta de acces unde sa fie fluxuri de cetateni. Pe toata aceasta portiune o sa mutam bancile si jardinierele langa zid. De la zidul din dreapta, pe sensul din Victoriei catre Parcul Botanic, pe o treime din latimea strazi, vom rezerva spatiu pentru terase. De acolo vom avea aproximativ 2 metri o portiune dedicata pietonilor, intre terase si ceea ce va fi o linie de demarcare din vecinatatea rigolei. Apoi, de acolo si pana la bancile si jardinierele de langa ziduri va fi un spatiu de aproximativ 3 metri care va fi dedicat pentru biciclete, role si trotinete. Nu vor fi reguli, va fi o fasie de circa 3 metri latime si acolo se poate misca lumea cu aceste mijloace in ambele sensuri. Asta numai de la intrarea pe Marasesti, din dreptul parcarii hotelului Timisoara, pana la Gheorghe Lazar”, a adaugat Nicolae Robu.

Cititi mai multe pe www.opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.