Lia Olguţa Vasilescu, despre sporuri: Părerea mea e că nici măcar nu au citit legea

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 februarie 2021 222 afişări

Părerea mea e că nici măcar nu au citit legea salarizătrii unitare, spune Lia Olguţa Vasilescu, în replică la declaraţiile actualului ministr al Muncii, Raluca Turcan, despre sporurile din Sănătate şi Justiţie.

Lia Olguţa Vasilescu, despre sporuri: Părerea mea e că nici măcar nu au citit legea

„Ministerul Sănătăţii, toate spitalele pot să aibă ce sporuri vor, nu au voie să aibă peste 30% sporuri. Aşa e în legea salarizării. Părerea mea e că nici măcar nu au citit legea”, spune la Antena 3 fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu.

Ea precizează, însă, că potrivit articolului 25 din Legea 153/2017, ordonatorul de credite nu poate să dea mai mult de 30% sporuri în total, însă nu prevede că un bugetar nu poate încasa sporuri mai mari.

Potrivit art. 25 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, inclusiv cele pentru hrană şi vacanţă, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizaţiilor de încadrare şi a indemnizaţiilor lunare, după caz.

În Sănătate şi Justiţie nivelul sporurilor este 85%, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea precintă şi o serie de sporuri care ar trebui reevaluate, printre care cel de calculator, de condiţii periculoase, precum şi riscul la suprasolicitare neuropsihică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vasilescu,
turcan,
sporuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.