Leul se opreşte din scădere: cursul s-a stabilizat la 4,37 lei/euro

Autor: Monica Juganaru Postat la 25 ianuarie 2013 46 afişări

Cursul de schimb a coborât spre 4,36 unităţi/euro spre finalul sesiunii interbancare de ieri, principalii vânzători de euro fiind jucătorii străini care au investit în obligaţiuni de stat pe zece ani, potrivit dealerilor.

Cursul de schimb a coborât spre 4,36 unităţi/euro spre finalul sesiunii interbancare de ieri, principalii vânzători de euro fiind jucătorii străini care au investit în obligaţiuni de stat pe zece ani, potrivit dealerilor. La deschidere, euro era cotat la 4,372-4,374 lei, iar primele transferuri au dus cursul până la un maxim de 4,38 lei/euro, pe volume de transfer reduse. Cotaţiile au coborât spre finalul zilei, după licitaţia în care Finanţele au vândut obilgaţiuni pe zece ani. BNR a publicat joi un curs de referinţă de 4,3724 lei/euro, apropiat de cel de miercuri. Cursul oficial a stagnat ieri după patru zile de creştere consecutivă. Pentru moneda americană, referinţa a urcat foarte uşor, la 3,2812 lei/dolar. În acelaşi timp, referinţa pentru francul elveţian a scăzut la 3,5268 lei/franc. Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/leul-se-opreste-din-scadere-cursul-s-a-stabilizat-la-4-37-lei-euro-10521717
10521717
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.