Leul revine pe creştere pe piaţa valutară: cursul s-a întors pe palierul de 4,37 lei/euro de la 4,38-4,4 lei/euro

Autor: Ciprian Botea Postat la 30 ianuarie 2013 27 afişări

Leul s-a apreciat ieri în faţa monedei europene pe piaţa interbancară după ce pierduse teren la începutul săptămânii, iar cursul a revenit sub pragul de 4,38 lei/euro spre finalul şedinţei de marţi.

Leul s-a apreciat ieri în faţa monedei europene pe piaţa interbancară după ce pierduse teren la începutul săptămânii, iar cursul a revenit sub pragul de 4,38 lei/euro spre finalul şedinţei de marţi. Euro urcase spre 4,4 lei pe piaţa valutară la începutul săptămânii pe fondul unor rulaje scăzute. Moneda europeană se află în prezent cu circa 3,5% sub nivelul din urmă cu două luni după ce leul a câştigat teren în mod constant în decembrie şi ianuarie pe fondul sentimentului pozitiv al investitorilor străini. Cererea de lei din partea investitorilor străini a explodat în ultimele două luni, aceştia utilizând sumele obţinute prin schimburi valutare pentru a cumpăra titluri de stat emise de Ministerul Finanţelor. Trezoreria nu are programate în această săptămână licitaţii cu titluri de stat, astfel că nici cererea de lei pe piaţa interbancară nu este semnificativă. BNR a afişat ieri un curs oficial de 4,3853 lei/euro, uşor sub nivelul de luni. La finalul şedinţei interbancare, euro era cotat însă aproape de 4,374 lei/euro.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piaţa valutară,
curs valutar,
BNR,
euro,
leu
/actualitate/leul-revine-pe-crestere-pe-piata-valutara-cursul-s-a-intors-pe-palierul-de-4-37-lei-euro-de-la-4-38-4-4-lei-euro-10529731
10529731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.