Leul, la un curs maxim istoric fata de francul elvetian

Postat la 09 septembrie 2010 16 afişări

Banca Nationala(BNR) a afisat miercuri un curs de 3,3504 lei pentru un franc elvetian. Nivelul atins reprezinta un maxim istoric. Moneda autohtona s-a depreciat cu aproape 18% fata de prima zi din acest an.

Raportat insa la perioada similara a lui 2009, avansul francului fata de leu este de circa 21,5%. Cursul de schimb leu - franc elvetian s-a depreciat constant in acest an, numai de la inceputul lunii septembrie rata urcand cu 1,8%, ceea ce i-a afectat puternic pe romanii care au contractat imprumuturi in franci elvetieni. De exemplu, un client care are de plata o rata de 500 de franci elvetieni va plati la cursul de miercuri cu circa 140 de lei mai mult decat in urma cu exact o luna.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
franc elvetian,
evolutie,
curs
/actualitate/leul-la-un-curs-maxim-istoric-fata-de-francul-elvetian-7159648
7159648
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.