Legea plafonării dobânzilor a primit votul Senatului

Postat la 26 februarie 2018 50 afişări

Senatul a adoptat, luni, legea privind plafonarea dobânzilor la credite, cu 73 de voturi pentru, 8 abţineri şi 18 împotrivă.

Legea plafonării dobânzilor a primit votul Senatului

Proiectul, iniţiat de senatorul liberal Daniel Zamfir, n-a avut nici susţinerea şi nici voturile PNL, iar iniţiatorul s-a contrat, în direct, cu Iulian Dumitrescu, liderul de grup al PNL.

Liderul de grup le-a reproşat iniţiatorilor că "dacă legea se va aplica, atunci vor fi luaţi banii din buzunarele românilor (...)" pentru că s-ar reduce şi dobânzile la depozite. În plus, ar fi favorizate marile companii, în detrimentul IMM-urile, scrie realitatea.net.

Initiţiatorul proiectului i-a atras atenţia colegului liberal că nu a citit proiectul, pentru că altfel ar fi ştiut că legea nu se aplică IMM-urilor, ci doar persoanelor fizice, potrivit sursei citate.

Proiectul de lege va ajunge zilele următoare la Camera Deputaţilor, acesta fiind for decizional.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.