Legea care ar putea schimba radical lupta împotriva încălzirii globale. Una dintre cele mai civilizate ţări a promulgat-o deja

Autor: Andra Stroe Postat la 10 iulie 2020 2509 afişări

Legea care ar putea schimba radical lupta împotriva încălzirii globale. Una dintre cele mai civilizate ţări a promulgat-o deja

Mandatele scurte ale guvernelor, fie ele de 4 sau 5 ani, reprezintă o problemă în ceea ce priveşte continuitatea planurilor de combatere a încălzirii globale. Fiecare partid sau coaliţie de partide are strategia sa, care de multe ori diferă de planurile anterioare. O lege promulgată recent în Danemarca ar putea rezolva această problemă, scrie BBC.

Mai exact, danezii au legiferat că politicile publice legate de încălzirea globală trebuie stabilite de comun acord de partidele parlamentare şi trebuie implementate cu mai mulţi ani înainte de a produce efecte.

Există multe pârghii prin care guvernanţii pot fi traşi la răspundere în cazul în care nu respectă această lege: spre exemplu, aceştia trebuie să prezinte Parlamentului, în fiecare an, rezultatele obţinute şi strategia pe următorii ani. În cazul în care parlamentarii nu sunt convinşi, guvernul poate pierde susţinerea acestora.

Legea specifică şi nişte ţinte ambiţioase, aşa cum ar fi eliminarea completă a emisiilor de CO2 până în 2050. Mai mult, acelaşi act normativ prevede şi faptul că Danemarca are obligaţia de a susţine şi alte ţări partenere în atingerea unor ţeluri similare.

În cazul în care mai multe state vor prelua modelul danez, este de aşteptat că încălzirea globală să devină, în curând, una dintre principalele teme abordate în campaniile electorale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incalzire globala,
lupta,
danemarca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.