Lectia Amaranth

Postat la 10 octombrie 2006 1 afişăre

Oficialii New York Mercantile Exchange au sesizat slabiciunea Amaranth Advisers, insa fondul a actionat insuficient pentru a-si reduce pierderile.

 

AVERTISMENT: Oficialii Bursei de marfuri din New York, NYMEX, avertizasera Amaranth Advisers in august, cu aproximativ o luna inainte de prabusirea sa, ca pariurile pe care le facuse pe cotatiile gazelor naturale erau prea mari, potrivit agentiei Bloomberg. Se pare ca fondul si-a mai redus expunerea pe gazele naturale, insa nesemnificativ, cu atat mai mult cu cat pariurile sale nu erau facute doar pe NYMEX.

 

RECORD: Prabusirea Amaranth ("indestructibil", in greaca) in luna septembrie poate fi considerata cel mai mare dezastru financiar al unui fond de hedging, depasind precedentul record stabilit in 1998 de Long-Term Capital Management, care a pierdut 4,6 miliarde de dolari in patru luni.

 

DESPARTIRE: La sfarsitul lunii septembrie, trader-ul Brian Hunter, "arma secreta" a pariurilor Amaranth Advisers pe cotatiile gazelor naturale, a parasit fondul fara a primi vreo compensatie financiara, potrivit  cotidianului Financial Times.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Lectia Amaranth
/actualitate/lectia-amaranth-1007151
1007151
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.