Laszlo Borbely, ministrul Mediului, despre noroiul toxic din Ungaria: "Apa va fi comestibila"

Postat la 11 octombrie 2010 16 afişări

"Viitura poluanta s-a diluat in Dunare si, conform calculelor facute de specialisti, la intrarea ei in Romania, apa va avea un nivel al pH-ului in limite normale si va fi comestibila", a declarat duminica ministrul Laszlo Borbely.

Unda de poluare cu compusi toxici alcalini deversati accidental, luni, 4 octombrie, la Kolontar, in vestul Ungariei, va ajunge prin Dunare in Romania, in urmatoarele 24 de ore, dupa calculele specialistilor de la Apele Romane.

Acestia monitorizeaza permanent pH-ul apei si dau asigurari ca nu se va atinge pragul de alerta (peste 9). Pe de alta parte, in tara vecina situatia se amelioreaza, dupa ce riscul unei noi deversari a fost indepartat contra cronometru. Totusi, organizatia Greenpeace anunta ca 50 de tone de arsenic s-au scurs in natura, iar ecosistemul Dunarii va fi grav afectat pe termen lung. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, declara ca nu comenteaza afirmatiile Greenpeace, raportandu-se la datele oficiale, transmise de specialisti. Borbely sustine ca incidentul de la Kolontar nu il face mai circumspect in privinta proiectului Rosia Montana.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/laszlo-borbely-ministrul-mediului-despre-noroiul-toxic-din-ungaria-apa-va-fi-comestibila-7463978
7463978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.