Lanţul american de fast-food Burger King revine în România

Postat la 14 decembrie 2018 183 afişări

Polonezii de la AmRest, care deţin în România franciza Starbucks, readuc pe piaţa locală şi lanţul de fast-food Burger King. Cele două părţi au semnat un contract pentru cinci pieţe din regiune, respectiv Polonia, Cehia, Slovacia, România şi Bulgaria.

Lanţul american de fast-food Burger King revine în România

Polonezii deja dezvoltau brandul pe anumite pieţe, Burger King fiind în portofoliul companiei din 2007. Mai exact, deţineau 40 de restaurante în Polonia, 14 în Cehia, două în Slovacia şi unul în Bulgaria. România era singura piaţă fără unităţi.

 

Pentru Burger King aceasta este a doua încercare în România. Lanţul american de fast-food Burger King, care are aproape 17.000 de restaurante la nivel mondial, a fost iniţial adus pe piaţa locală în 2008, ultimul an de boom economic, de oamenii de afaceri Eli Davidai şi Marius Nasta. Patru ani mai târziu, compania care opera businessul intra în insolvenţă la cererea centrului comercial Liberty Center (preluat, în urma unui dosar de executare silită din 2012, de băncile Alpha, Bancpost şi Bank of Cyprus, finanţatorii proiectului de 70 mil. euro).

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
burger king,
fast-food,
american,
revenire,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.