Laiki, de la ambiţia de a sfida sancţiuni ale ONU la intrarea sub administrarea statului

Autor: Ioana Nita Postat la 25 martie 2013 13 afişări

Popular Bank of Cyprus, Laiki în limba greacă, a devenit prima instituţie de credit cipriotă care a trecut sub admi­nistrarea statului, guvernul încercând astfel să evite un faliment necontrolat şi o posibilă ieşire din zona euro, scrie Financial Times.

Laiki, de la ambiţia de a sfida sancţiuni ale ONU la intrarea sub administrarea statului

Popular Bank of Cyprus, Laiki în limba greacă, a devenit prima instituţie de credit cipriotă care a trecut sub admi­nistrarea statului, guvernul încercând astfel să evite un faliment necontrolat şi o posibilă ieşire din zona euro, scrie Financial Times. Laiki este a doua bancă din Cipru ca mărime după Bank of Cyprus, cele două instituţii de credit având un rol esenţial în industria financiară din statul insular pentru că îşi ofereau produsele şi serviciile antreprenorilor bogaţi din Rusia care înfiinţau companii în paradisul fiscal insular conduse de avocaţi şi contabili locali. Transferurile bancare dintre Rusia şi Cipru au totalizat anul trecut peste 250 miliarde dolari. „Relaxarea reglementărilor a fost esenţială pentru Cipru văzut ca un centru financiar. Dar acest lucru ar putea deveni istorie acum, şi la fel şi băncile cipriote“, a spus un fost director executiv al băncii Laiki.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/laiki-de-la-ambitia-de-a-sfida-sanctiuni-ale-onu-la-intrarea-sub-administrarea-statului-10689312
10689312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.