LAGĂRELE de concentrare nord-coreene. Doi supravieţuitori vorbesc despre TEROAREA îndurată

Postat la 21 februarie 2013 19 afişări

Lagărele din Coreea de Nord reprezintă o lume a torturii şi muncii forţate, potrivit mărturiilor a doi foşti deţinuţi, care au participat la Geneva la o reuniune cu tema drepturilor omului, organizată de o organizaţie non-guvernamentală.

"Am văzut în fiecare zi acte de tortură precum şi oameni care mureau din cauza malnutriţiei şi foamei", a declarat Kang Chol-hwan într-un interviu acordat AFP. "Mi-am văzut mulţi prieteni murind şi eu însumi am fost aproape să mor de malnitriţie".

În vârstă de 43 de ani, Kang a fost închis în Tabăra 15, împreună cu familia sa, când era copil, rămânând acolo o perioadă de zece ani.

Shin Dong-hyuk, în vârstă de 30 de ani, a fost prizonier al Taberei 14, unde s-a născut şi şi-a petrecut primii 23 de ani din viaţă. El a fost torturat şi supus muncii forţate, înainte să evadeze, în urmă cu şapte ani.

Shin este singura persoană despre care se ştie că s-a născut într-un lagăr nord-coreean şi a reuşit să evadeze. El îşi povesteşte viaţa într-o carte publicată de jurnalistul Blaine Harden, intitulată "Evadarea din Tabăra 14".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lagarele-de-concentrare-nord-coreene-doi-supravietuitori-vorbesc-despre-teroarea-indurata-10580981
10580981
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.