La zece ani de la deschidere, hotelul Capital Plaza din Bucureşti înregistrează anual venituri de peste 13 milioane de lei

Autor: Andra Stroe Postat la 02 octombrie 2019 184 afişări

La zece ani de la deschidere, hotelul Capital Plaza din Bucureşti înregistrează anual venituri de peste 13 milioane de lei

Într-un deceniu de la deschidera hotelului Capital Plaza din Bucureşti, peste 70% dintre oaspeţii unităţii de cazare au fost străini, trend menţinut şi în 2019. Per total, în 10 ani, peste 300.000 de turişti au ales hotelul Capital Plaza ca unitate de cazare.  Gradul de ocupare al hotelului păstrează tendinţele actuale ale pieţei, în medie, în 10 ani, acesta fiind de peste 75%.

„Hotelul nostru a fost conceput de oameni de business pentru oameni de business. Acţionariatul este 100% românesc, iar întregul concept a avut la bază promovarea unui model de business local. De la investitori, proiectant şi designer, la angajaţi şi management, vorbim doar despre români. Capital Plaza este un hotel de 4 stele, independent, neafiliat unui lanţ internaţional şi am vrut să onorăm moştenirea istorică a locului în care este amplasat”, spune Cătălin Ştefan, general manager, Hotel Capital Plaza.

În cei 10 ani de activitate, veniturile hotelului din segmentul de cazare au însumat 60% din total, restul fiind acoperit de segmentul reprezentat de organizarea de evenimente corporate si sociale. La final de 2018, cifra de afaceri a Capital Plaza a fost de peste 13 milioane de lei (aprox. 2,8 milioane de euro), iar pentru 2019 este estimată o creştere de 10%.

„Pe termen scurt şi mediu ne-am propus să aducem îmbunătăţiri, să ne aliniem noilor tendinţe de pe piaţa hotelieră, dar şi din zona de tehnologie, pentru că vrem să oferim clienţilor noştri facilităţi adecvate unui hotel de patru stele premium. Ne-am câştigat clienţii pe baza serviciilor oferite, concurăm cu succes hotelurile de lanţ şi vrem să ne păstrăm poziţia în piaţă şi standardele de calitate înalte deja impuse”, completează Cătălin Ştefan.

Hotelul este desfăşurat pe 7.500 de metri pătraţi, cu  iar în prezent are aproximativ 70 de angajaţi. Localizat la doar câteva minute de Piaţa Victoriei, hotel Capital Plaza are o capacitate de 95 de camere, cinci săli de conferinţe şi trei restaurante.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
hotel,
capital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.