La numai 25 de ani, o tânără antreprenoare din Bucureşti face 50.000 de euro dintr-o afacere pornită cu 500 de lei. Care este reţeta succesului

Postat la 04 februarie 2016 2175 afişări

Ioana Bugean (25 de ani), absol­ventă a Facultăţii de comunicare şi relaţii publice din cadrul SNSPA, a făcut primii paşi în lumea antre­pre­noriatului în urmă cu doi ani, când a deschis un mic atelier de pro­duse „hand-made“ (manufac­tura­te) pe care le comercializează online.

La numai 25 de ani, o tânără antreprenoare din Bucureşti face 50.000 de euro dintr-o afacere pornită cu 500 de lei. Care este reţeta succesului

Astfel, cu o primă investiţie de 500 de lei, antreprenoarea a creat brandul „Le Cose Animate“, (lucruri însu­fle­ţite), unde comercializează de­cora­ţiuni, cadouri pentru copii sau obiecte desti­nate nunţilor, toate fiind realizate manual.

„La început investiţia a fost minimă, aşa cum îşi permite un proas­păt absolvent de facultate, iar creşterea orga­nică. Nu am avut finan­ţare exter­nă, nu am împrumutat niciun leu. Am cum­părat materie primă (lemn, vop­sele acrilice şi lacuri) de aproxi­mativ 500 de lei şi apoi am investit tot profitul în următoarele materiale şi în ma­ga­zinul online“, a spus Ioana Bugean.

Anul trecut, start-up-ul Le Cose Animate a ajuns la venituri de 50.000 de euro şi a înregistrat un profit de 25.000 de euro, în creştere cu 30% faţă de anul 2014. În 2015 magazinul online a avut în total 1.000 de comenzi, cea mai mare comandă din punct de vedere valoric situându-se la circa 10.000 de euro. Aceasta a presupus  realizarea de decoraţiuni personalizate cu logo-ul unei companii de radio şi televiziune de pe plan local. „Numărul clienţilor care apelează la produse personalizate este în continuă creştere, chiar dacă este o nişă pe care trebuie să o cucereşti atent pentru că la început oamenii sunt sceptici şi nu au foarte mare incredere în comercianţii online de hand-made din România. Acest gen de business este mult mai apreciat în străinătate“, a precizat ea.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/la-numai-25-de-ani-o-tanara-antreprenoare-din-bucuresti-face-50-000-de-euro-dintr-o-afacere-pornita-cu-500-de-lei-care-este-reteta-succesului-15032037
15032037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.