La munte, la mare… sau în Emirate?

Autor: Ioana Matei Postat la 25 aprilie 2022 162 afişări

La munte, la mare… sau în Emirate?

Într-un univers paralel cu discuţiile referitoare la inflaţie, la creşterea preţurilor şi la reducerea, în consecinţă, a numărului de produse din coşul de cumpărături, o altă problemă se pune pentru un procent mai redus al populaţiei. O problemă, pe care, de data aceasta, ne-ar plăcea să o avem cu toţii: ce fac cu banii? Răspunsul vine, aşa cum observă majoritatea analiştilor din domeniu, dintr-o investiţie preferată şi în vremuri de pace, dar şi de război de români: imobiliarele. Când oamenii văd că lumea devine mai periculoasă, au tendinţa să economisească mai mult, nu mai puţin - iar activele imobiliare reprezintă alegerea principală atât când vine vorba de conservarea averii, cât şi de sporirea acesteia.

Excesul de lichiditate post-COVID şi teama devalorizării cauzate de inflaţie conturează un nou trend: investiţiile în (cel puţin) o a doua locuinţă. Din discuţiile Business MAGAZIN avute cu mai mulţi experţi în real estate reiese că tot mai mulţi români aleg să treacă de la garsoniera pentru închiriere din marile oraşe, către locuinţele de vacanţă - de unde şi dezvoltările care să satisfacă această cerere de pe litoral şi chiar şi de pe Valea Prahovei. Un trend care, recunoaştem, ne-a surprins şi pe noi este însă al românilor care investesc în locuinţe tocmai în (mult prea) însoritul Dubai. Cine sunt ei şi ce îi atrage acolo, vă invităm să citiţi în materialul de copertă al ediţiei curente.

Ioana Matei, Editor, Business MAGAZIN

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BM,
inflatie,
imobiliare,
discutii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.