La aniversarea celui de-al Doilea Război Mondial, Zelenski spune că răul s-a întors

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 mai 2022 101 afişări

La aniversarea celui de-al Doilea Război Mondial, Zelenski spune că răul s-a întors

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că răul s-a întors în Ucraina, în timp ce a ţinut un discurs emoţionant cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa comemorează capitularea oficială a Germaniei în faţa Aliaţilor în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Reuters.

Viaţa pentru care soldaţii au luptat în acel război s-a încheiat pe 24 februarie, când forţele ruseşti au invadat Ucraina, a spus el într-un mesaj video.

"Răul s-a întors. Din nou!" a spus Zelenski. "Într-o formă diferită, sub sloganuri diferite, dar cu acelaşi scop".

Dar el a spus că Ucraina şi aliaţii săi vor învinge.

"Niciun rău nu poate scăpa de responsabilitate, nu se poate ascunde într-un buncăr", a adăugat el.

Liderul nazist Adolf Hitler şi-a petrecut ultimele zile din viaţă într-un buncăr din Berlin, unde s-a sinucis în ultimele zile ale războiului.

Moscova numeşte acţiunile sale din 24 februarie o "operaţiune militară specială" pentru a dezarma Ucraina şi a o scăpa de ceea ce numeşte "nazişti" şi de naţionalismul antirusesc care se manifestă în Occident. Ucraina şi Occidentul spun că Rusia a lansat un război de agresiune neprovocat.

Invazia din Ucraina a ucis mii de oameni şi a provocat strămutarea a aproape 10 milioane de persoane. Ea a lăsat Rusia în ghearele unor sancţiuni occidentale dure şi a stârnit temeri privind o confruntare mai amplă între Rusia şi Occident.

În Rusia, Ziua Victoriei, la 9 mai, este unul dintre cele mai importante evenimente naţionale ale ţării - o comemorare a sacrificiilor făcute de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zelenski,
ziua victoriei,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.