Kristalina Georgieva a fost desemnată candidatul UE pentru a conduce Fondul Monetar Internaţional

Postat la 03 august 2019 86 afişări

Kristalina Georgieva, din Bulgaria, a fost desemnată de guvernele statelor membre candidatul Uniunii Europene pentru a conduce Fondul Monetar Internaţional, după mai mult de 12 ore de discuţii şi voturi pe fondul diviziunilor din cadrul blocului Comunitar, potrivit Reuters.

Kristalina Georgieva a fost desemnată candidatul UE pentru a conduce Fondul Monetar Internaţional

Singurul contra-candidat rămas în cursă, olandezul Jeroen Dijsselbloem, a felicitat-o ​​pe Twitter după un vot din cel de-al doilea tur în care a ieşit drept câştigător clar.

Guvernatorul băncii centrale din Finlanda, Olli Rehn, şi ministrul spaniol al Economiei, Nadia Calvino, s-au retras vineri, după o primă rundă de voturi între reprezentanţii celor 28 de naţiuni ale UE. Mario Centeno, preşedintele portughez al miniştrilor Finanţelor din Zona Euro, s-a retras joi.

Georgieva, 65 de ani, este director executiv al Băncii Mondiale după o lungă carieră la creditor, organizaţia geamănă a FMI.

Georgieva este un politician de centru-dreapta, care a crescut în Bulgaria, sub comunism.

Kristalina Georgieva este doctor în economie şi masterat în economie politică şi sociologie la Universitatea de Economie Naţională şi Mondială din Sofia.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.