Kovesi, în CSM: „Aţi venit cu presupuneri, eu am venit cu probe”. Toader: „Discursul dvs poate fi seducător, dacă îl faceţi în faţa celor care nu se pricep deloc”

Postat la 27 februarie 2018 87 afişări

Faţă în faţă cu Tudorel Toader, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut că motivele pentru care i se propune revocarea sunt „nereale” şi „netemeinice”.„Discursul dvs poate fi seducător, dacă îl faceţi în faţa celor care nu se pricep deloc. Categoric nu mă convingeţi”, i-a replicat ministrul Justiţiei.

Kovesi, în CSM: „Aţi venit cu presupuneri, eu am venit cu probe”. Toader: „Discursul dvs poate fi seducător, dacă îl faceţi în faţa celor care nu se pricep deloc”

Membrii Secţiei pentru Procurori au invitat-o, marţi, şi pe Laura Codruţa Kovesi la audieri, pentru a-şi expune punctul de vedere. Avizul ce urmează a fi dat de Secţia pentru Procurori a CSM în cazul procedurii de revocare iniţiate de ministrul Justiţiei este consultativ.

Procurorii Florin Deac, Cristian Ban, Codruţ Olaru, Nicolae Solomon şi Augustin Lazăr sunt cei care vor lua decizia.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut, joi, revocarea din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, invocând mai multe motive, printre care neverificarea unor procurori, cum ar fi cei de la DNA Ploieşti, despre care apăruseră informaţii privind abuzuri, eşecul Microsoft sau transcrieri false în dosare.

De asemenea, Toader a cristicat de calcul al numărului de achitări dat de Direcţie, raportările eronate care ar fi fost prezentate de către instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi şi comportament excesiv de autoritar al acesteia, susţinând că s-a implicat personal în dosarele altor procurori şi a prioritizat dosarele după impactul mediatic.

Ulterior anunţului, preşedintele României şi-a anunţat susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi, precizând că va studia raportul care a stat la baza propunerii făcute de ministrul justiţiei. Şeful statului a declarat că prestaţia ministrului Justiţiei nu l-a convins.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.