Konica Minolta pregăteşte lansarea echipamentului de tipar digital inkjet KM-1

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 15 octombrie 2015 165 afişări

Konica Minolta anunţă lansarea sistemului digital inkjet KM-1 în fază beta pe piaţa din Europa, mai devreme decât era planificat iniţial, în baza unei serii de teste efectuate cu succes în Statele Unite ale Americii.

Konica Minolta pregăteşte lansarea echipamentului de tipar digital inkjet KM-1

KM-1 este un sistem de tipar digital color în coală inkjet UV în format B2+ (585x750mm), care va ajuta tipografiile să producă la o calitate foarte bună a culorii şi să descopere noi oportunităţi de afaceri oferind tipar de date variabile în tiraj mic.

Primul KM-1 Beta a fost instalat în Statele Unite în urmă cu trei luni, la sediul unei companii cu operaţiuni la nivel global. Sistemul a dovedit o serie de puncte forte în mediul de lucru, printre care consistenţa culorii şi a registraţiei, abilitatea de a tipări pe diverse substraturi şi texturi la o calitate foarte bună, eficienţă şi durabilitate.

Kevin Kern, senior vice president marketing, în cadrul companiei, declară: “Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele primei faze de testare la client. Calitatea tiparului, consistenţa culorii şi productivitatea obţinute într-un mediu de lucru competitiv marchează un reper major în planul nostru de a scoate pe piaţă produsul în primăvara anului 2016.”

Utilizând capetele de printare patentate Konica Minolta, KM-1 ajută tipografiile să îşi extindă serviciile beneficiind de productivitatea şi eficienţa inkjet. Adecvat în mod special pentru tipărirea datelor variabile şi lucrărilor cu termene de livrare foarte scurte, sistemul se integrează uşor în mediile de tipar offset şi digitale şi produce până la 3.000 de pagini pe oră, fiind singurul echipament în coală inkjet UV de tipul său care lucrează la această viteză şi calitate grafică.

Olaf Lorenz, general manager, International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europa, spune: “Într-o piaţă care continuă să se adapteze la impactul comunicaţiilor digitale, tehnologia inkjet va ajuta tipografiile să treacă de la litografierea tradiţională la KM-1. Acest sistem digital oferă calitate offset, profitabiltate pentru tiraje scurte şi este, totodată, soluţia pefectă pentru foarte multe aplicaţii oferite de tehnologia inkjet, precum printare pe carton în volume mici, on demand. KM-1 va răspunde astfel cererilor de producţie în tiraj mic, printare de date variabile şi termene de producţie scurte.”

Konica Minolta investeşte în cercetare şi dezvoltare atât pentru echipamente cât şi pentru servicii şi consultanţă. KM-1 va aduce oportunităţi noi în diverse domenii de activitate. Producerea de ambalaje sau tiparul de carte sunt elemente cheie care vor fi incluse în noile programe Konica Minolta de dezvoltare a afacerilor pentru clienţii săi de tipar digital.

Konica Minolta pregăteşte lansarea completă a KM-1 pentru anul viitor, în cadrul evenimentului Drupa. În acest moment, compania evaluează calitatea întregului proces de printare, de la registraţie, la modul Konica Minolta Piezo Shear care permite capetelor de printare să producă la o rezoluţie de 1200x1200dpi, până la culorile UV CMYK ale Konica Minolta special create să ofere calitatea tiparului offset pe o gama largă de substraturi offset la viteze mari de producţie. Alte caracteristici importante sunt dimensiunea suportului de printare de 585x750mm (23x29.5”), grosimea acestuia de la 0,06 la 0,6mm (24 pt.) şi viteza de producţie de până la 3.000 de pagini pe oră.

Konica Minolta Business Solutions Romania, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa de peste 24 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă Servicii Optimizate de Printare bazate pe soluţii complete de management al documentelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/konica-minolta-pregateste-lansarea-echipamentului-de-tipar-digital-inkjet-km-1-14843572
14843572
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.