KLG Europe Logistics Romania a finalizat o investiţie de 5,6 milioane de euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 25 noiembrie 2014 2434 afişări

KLG Europe Logistics România a finalizat a doua etapă de dezvoltare a hub-ului central din apropierea Capitalei, platforma logistică ajungând la o suprafaţă totală construită de 35.000 mp.

KLG Europe Logistics Romania a finalizat o investiţie de 5,6 milioane de euro

A doua fază de dezvoltare a proiectului logistic al KLG Europe Logistics Romania a necesitat investiţii de 5,6 milioane euro şi a fost implementată în 7 luni. În acest interval au fost construite o platformă de cross-docking de 5.000 mp, un depozit  clasa A cu o suprafaţă de 5.000 mp, 1.200 mp de birouri şi camere VAS cu o suprafaţă de 1.000 mp.

Noul terminal cross-dock dispune de 15 uşi de andocare integrate în sistemul de distribuţie şi colectare KLG – hub&spoke. Infrastructura informatică şi implementarea unui sistem de scanare complet automatizat  au jucat un rol important în configurarea noului terminal. Acest sistem aduce o creştere a productivităţii de livrare de circa 30% faţă de o configuraţie obişnuită a unui astfel de terminal.

„Finalizarea acestei investiţii reprezintă pentru KLG atât extinderea platformei logistice şi evoluţia serviciilor companiei dar şi următoarea treaptă  în dezvoltarea planificată pe plan local”, a declarat Dragoş Geleţu, managing director al KLG Europe Logistics România.

Compania deţine în localitatea Bolintin Deal, la km 23 al autostrăzii Bucureşti – Piteşti, un parc logistic de 18,5 hectare pentru care a fost planificată construcţia a aproximativ 85.000 mp de spaţiu logistic.

Pentru podeaua depozitului, un element foarte important pentru acest tip de construcţie, KLG Europe Logistic a alocat 500.000 de euro din totalul investiţiei. Aceasta a fost proiectată fără rosturi de dilataţie, ceea ce permite operarea de stivuitoare dedicate culoarelor înguste dintre rafturi, precum şi reducerea costurilor de mentenanţă a utilajelor.

Pentru partenerii transportatori, KLG Europe Logistics Romania a investit într-o zonă special destinată şoferilor de autocamioane, unde aceştia pot aştepta finalizarea operaţiunilor de încărcare/descărcare.

Noua facilitate logistică este deja în exploatare, având încă de la lansare un grad de ocupare de 90%. Investiţia a presupus crearea a aproximativ 50 de noi locuri de muncă şi a adus o reducere a timpilor de operare pentru manipularea mărfurilor.

KLG Europe are activităţi de logistică şi depozitare, expediţii rutiere, interne şi internaţionale, grupaje şi transport cargo, transport maritim şi transport aerian. La nivel internaţional grupul a înregistrat afaceri de 114 milioane euro în 2013.

În România KLG Europe este prezentă din 2006; compania cu centrul în Bucureşti deţine alte 6 hub-uri pentru distributie în ţară, la Bacău, Braşov, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca şi Timişoara, care însumează o capacitate totală de depozitare de peste 60.000 mp. În toate centrele este implementat sistemul de management al depozitării WMS. KLG are clienţii precum Domo Retail, LG, 3M, Coty, Timken, Akzo Nobel, Adidas, Wrigley, Orange, Den Braven, LC Waikiki, Policolor, Red Bull, Natuzzi, Cramele Recaş, TP-Link, Valvis Holding,  Koyo, Brenntag, Dohler, Riso Scotti, IPSO, Pigna, Ericsson, Orlando’s, Euralis, Overseas Group.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/klg-europe-logistics-romania-a-finalizat-o-investitie-de-5-6-milioane-de-euro-13640788
13640788
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.