Klaus Iohannis, momente de reculegere la Monumentul Victimelor Holodomorului şi la Maidan

Autor: Corespondenţă De La Trimisul Mediafax La Kiev Postat la 17 martie 2015 53 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, marţi, vizita oficială în Ucraina cu depunerea unei candele cu spice de grâu, la Monumentul Victimelor Holodomorului (Marea Foamete) şi un moment de reculegere lângă Piaţa Independenţei, la troiţa unde au fost primele victime ale Euromaidanului.

Şeful statului a fost întâmpinat la Aeroportul Borispil din Kiev cu pâine şi sare. Iohannis a depus, la Monumentul Victimelor Holodomorului, o candelă şi un aranjament cu spice de grâu, conform tradiţiei, care comemorează victimele Foametei de la începutul anilor 30.

Preşedintele României a tras clopotul în interiorul Muzeului Holodomorului, pe care l-a vizitat.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a îndreptat, apoi, spre Piaţa Independenţei, unde a început Euromaidanul, şeful statului depunând o jerbă de flori, în culorile tricolorului român, în memoria victimelor revoluţiei.

Klaus Iohannis a fost primit la Administraţia Prezidenţială a Ucrainei, de preşedintele Petro Poroşenko. Cei doi şefi de stat au primit Garda de onoare şi s-au intonat imnurile de stat.

Preşedintele României a salutat Garda de onoare în limba ucraineană.

Cei doi şefi de stat au, la momentul transmiterii acestei ştiri, convorbiri oficiale şi tete-a-tete. Cei doi preşedinţi urmează să susţină o declaraţie de presă comună.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
MAIDAN,
/actualitate/klaus-iohannis-momente-de-reculegere-la-monumentul-victimelor-holodomorului-si-la-maidan-13999723
13999723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.