Kingfisher a redeschis primele două unităţi din reţeaua Bricostore România sub brandul Brico Dépôt

Postat la 13 martie 2014 70 afişări

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher, care a preluat anul trecut cele 15 magazine Bricostore din România, a redeschis unităţile din zonele Pantelimon şi Orhideea sub marca Brico Dépôt, ca "depozite", termenul estimat pentru transformarea întregii reţele fiind de doi ani.

Kingfisher a redeschis primele două unităţi din reţeaua Bricostore România sub brandul Brico Dépôt

 Bricostore România a intrat într-un proces de transformare în Brico Dépôt începând din iunie 2013, odată cu preluarea de către Kingfisher, iar joi a fost încheiată prima etapă a acestui proces. Formatul Brico Dépôt mai este utilizat de grupul britanic în Franţa şi Spania.

"Nu este vorba despre încă un magazin pe piaţa românească de DIY, ci de lansarea în România a unui concept nou şi diferit", a declarat, joi, Patrick Papot, directorul general delegat al Brico Dépôt România.

El a precizat că unităţile sunt redeschise sub denumirea de "depozit", iar transformarea întregii reţele ar urma să dureze doi ani.

Kingfisher a plătit 35 milioane lire sterline (41,5 milioane euro) cash pentru cele 15 magazine achiziţionate de la Bricostore România, la care se adaugă preluarea unor datorii de 35 milioane lire, care au fost stinse imediat. De asemenea, Kingfisher a preluat disponibilităţi cash de 7 milioane euro în cadrul aceleiaşi tranzacţii, astfel că suma totală plătită de compania britanică pentru magazine se ridică la 63 milioane lire (75 milioane euro).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kingfisher-a-redeschis-primele-doua-unitati-din-reteaua-bricostore-romania-sub-brandul-brico-d-p-t-12257834
12257834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.