Teodorovici: Până în aprilie să încheiem contracte de finanţare de 1,3 mld euro pe POS DRU şi POS CCE

Postat la 13 martie 2014 52 afişări

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, la IMM Forum, că MFE şi-a propus să încheie contracte de finanţare de aproximativ 1,3 miliarde de euro pe POS CCE şi POS DRU, până la finalul lunii aprilie.

Teodorovici: Până în aprilie să încheiem contracte de finanţare de 1,3 mld euro pe POS DRU şi POS CCE

 Eugen Teodorovici a precizat că s-au descoperit "lucruri mai puţin plăcute" după preluarea de către Ministerul Fondurilor Europene a autorităţilor de management pentru POS DRU şi POS CCE, de la 1 martie.

"Sperăm să recuperăm din întârzieri (...) şi până la finalul lunii aprilie vrem să încheiem absolut toate contractele de finanţare pe cele două programe, suma fiind de aproximativ 1,3 miliarde de euro, din care 300 de milioane de euro pentru partea privată, pentru POS CCE şi diferenţa pentru capital uman, POS DRU", a precizat Teodorovici. Aceasta înseamnă că la proiectele care sunt deja depuse se va încheia evaluarea acestora şi vor fi semnate contracte de finanţare.

Ministrul Fondurilor Europene a precizat mai sunt bani care trebuie cheltuiţi pe POS CCE şi POS DRU şi se vor lansa "call"-uri noi "pe zone extrem de importante pentru economie".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/teodorovici-pana-in-aprilie-sa-incheiem-contracte-de-finantare-de-1-3-mld-euro-pe-pos-dru-si-pos-cce-12256738
12256738
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.