Kim Jong Un anunţă că ţara sa va lansa sateliţi militari de spionaj

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 10 martie 2022 525 afişări

Kim Jong Un anunţă că ţara sa va lansa sateliţi militari de spionaj

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara sa va lansa în următorii ani mai mulţi sateliţi de spionaj pentru a furniza informaţii în timp real despre acţiunile militare ale Statelor Unite şi ale aliaţilor săi.

În timp ce inspecta Administraţia Naţională de Dezvoltare Aerospaţială din Coreea de Nord, Kim a declarat că "o mulţime" de sateliţi militari de recunoaştere vor fi plasaţi pe orbita.

"El a precizat că scopul dezvoltării şi operării satelitului de recunoaştere militară este de a furniza forţelor armate ale RPDC informaţii în timp real despre acţiunile militare întreprinse împotriva sa de către trupele de agresiune ale imperialismului american şi ale forţelor sale vasale din Coreea de Sud, Japonia şi Pacific", precizează Agenţia Centrală de Presă din Coreea de Nord.

Coreea de Nord se pare că se pregăteşte să lanseze un satelit de recunoaştere, o acţiune care s-ar putea dovedi la fel de controversată ca şi testele de armament ale ţării înarmate nuclear, deoarece acestea folosesc aceeaşi tehnologie interzisă a rachetelor balistice, spun experţii.

Coreea de Nord susţine că a efectuat două teste ale sistemelor de sateliţi pe 27 februarie şi 5 martie. Autorităţile din Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite spun că testele au implicat lansări de rachete balistice.

Lansările au atras o condamnare internaţională, iar armata americană a declarat joi că a sporit supravegherea şi recunoaştere în Marea Galbenă. De asemenea, SUA au declarat că şi-au sporit gradul de pregătire a apărării împotriva rachetelor balistice după o "creştere semnificativă" a testelor cu rachete nord-coreene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kim jong un,
sateliţi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.