Kiev. operaţie pe cord reuşită la un spital în timpul penei de curent provocate de atacurile aeriene

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 noiembrie 2022 26 afişări

O echipă medicală de la un spital din Kiev a terminat cu bine o operaţie pe cord făcută în timpul atacurilor aeriene care au lăsat oraşul în beznă.

Kiev. operaţie pe cord reuşită la un spital în timpul penei de curent provocate de atacurile aeriene

Loviturile cu rachete de miercuri de la Kiev au cauzat probleme pentru cadrele medicale.

La Institutul Inimii din Kiev, personalul se afla în mijlocul unei operaţii pe cord când s-a întrerupt curentul electric.

Cadrele medicale au fost nevoite să conecteze generatoare pentru a putea continua operaţia vitală. Operaţia s-a terminat cu bine, iar ceilalţi pacienţi sunt în siguranţă.

Borys Todurov, directorul spitalului, a declarat că niciunul dintre cei 190 de pacienţi nu a fost pierdut.

„Nu există apă de câteva ore. Ne descurcăm pe cont propriu, dar este din ce în ce mai greu cu fiecare oră. Continuăm să facem doar operaţii de urgenţă", a declarat medicul, potrivit Sky News.

Reţelele care transportă apă şi energie electrică au fost grav afectate de atacurile aeriene şi nu funcţionează la capacitate normală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
operaţie,
curent,
kiev

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.