Kiev a devenit cel mai poluat oraş din lume, după ce incendiile radioactive de la Cernobîl au adus nori grei deasupra oraşului. Galerie FOTO

Autor: Ştefan Stan Postat la 18 aprilie 2020 391 afişări

Kiev a devenit cel mai poluat oraş din lume, după ce incendiile de la Cernobîl au adus nori radioactivi de fum deasupra oraşului, potrivit Reuters. 

Incendiile din jurul centralei nucleare de la Cernobîl au dus poluarea din oraşul Kiev la cel mai ridicat nivel din lume, dându-le locuitorilor încă un motiv să stea în casă şi să respecte izolarea. Potrivit IQAir, care monitorizează aerul din toate oraşele lumii, Kievul tocmai a sărit pe primul loc într-un top în care niciun oraş nu îşi doreşte să fie.

Totuşi, potrivit declaraţiilor ministrului sănătăţii din Ucraina, smogul care a ajuns deasupra oraşului Kiev nu ar purta şi elemente radioactive. ”Smogul care s-a format deasupra Kievului nu pare să fie o ameninţare radiologică, radiaţiile rămânând în parametrii normali”. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cernobil,
fum

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.