Kelemen: UDMR nu susţine scăderea pragului la referendum. Pentru Constituţie trebuie să rămână 50%

Postat la 15 mai 2013 22 afişări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că Uniunea nu susţine scăderea pragului la referendum de la 50 la sută la 30 la sută, adăugând că "pentru Constituţie, la referendum trebuie să rămână pragul de 50 la sută".

Kelemen: UDMR nu susţine scăderea pragului la referendum. Pentru Constituţie trebuie să rămână 50%

 Kelemen Hunor a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări privind reducerea cvorumului la referendumuri, că nu "vede prea bine" scăderea acestui prag.

"Scăderea pragului la referendum de la 50 la sută la 30 la sută nu o vedem prea bine şi nu o susţinem. Credem că, pentru Constituţie, la referendum trebuie să rămână pragul de 50 la sută", a spus Kelemen.

Comisia juridică din Senat a aprobat, marţi, propunerea legislativă care reduce cvorumul la referendumuri la 30% din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente, fiind înregistrate două voturi "împotrivă".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kelemen-udmr-nu-sustine-scaderea-pragului-la-referendum-pentru-constitutie-trebuie-sa-ramana-50-10879636
10879636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.