Kelemen: Rolul poliţiei politice a fost preluat de anumiţi procurori, în special de DNA

Postat la 15 mai 2013 21 afişări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, că anumiţi procurori şi în special DNA au preluat rolul poliţiei politice de dinainte de 1989 şi că, de foarte multe ori, deciziile au vizat şi au lezat drepturile minorităţilor naţionale.

Kelemen: Rolul poliţiei politice a fost preluat de anumiţi procurori, în special de DNA

 "Din 2005 - 2006 încoace au fost cazuri unde noi am observat o transformare perversă la nivelul poliţiei politice de până în 1989. A fost preluat acest rol de anumiţi procurori şi în special de DNA. Am constatat că, de foarte multe ori, deciziile vizau drepturile minorităţilor naţionale, inclusiv folosirea limbii materne în administraţia locală, simbolurile comunităţilor locale şi naţionale şi multe aspecte, inclusiv retrocedarea proprietăţilor.

De aceea am spus că este o transformare perversă, fiindcă nu mai este poliţie politică. Deciziile justiţiei nu se comentează, dar prin aceste decizii au fost lezate de foarte multe ori drepturile minorităţilor naţionale", a spus Kelemen.

Întrebat dacă este sau nu întâmplătoare reţinerea de către DNA a preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, liderul UDMR a afirmat că nu crede că acţiunea a fost întâmplătoare.

El a adăugat că decizia Curţii de Apel Târgu Mureş, de cercetare în libertate a lui Borboly, este una "corectă şi justă".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kelemen-rolul-politiei-politice-a-fost-preluat-de-anumiti-procurori-in-special-de-dna-10879245
10879245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.