Kaufland investeşte peste 150.000 de euro pentru extinderea reţelei de staţii de încărcare pentru maşini electrice. Ce rută vor acoperi noile puncte de încărcare

Autor: Andra Stroe Postat la 30 iulie 2020 92 afişări

Kaufland investeşte peste 150.000 de euro pentru extinderea reţelei de staţii de încărcare pentru maşini electrice. Ce rută vor acoperi noile puncte de încărcare

După lansarea primei reţele publice de staţii de încărcare rapidă pentru maşinile electrice, cu alimentare gratuită pentru clienţi, Kaufland România anunţă extinderea proiectului printr-o investiţie proprie de peste 150.000 de euro în noi puncte de alimentare ce vor fi inaugurate în premieră pe ruta Bucureşti - Chişinău.

Noua rută, de peste 500 kilometri, va trece prin Bucureşti, Buzău, Focşani, Bacău, Iaşi (în parteneriat cu Renovatio) şi în final Chişinău. Staţiile vor oferi încărcare rapidă prin 3 tipuri de prize:  CCS şi ChaDeMo (DC până la 50 KW), cât şi încărcare normală cu priză Type 2 (AC până la 22 KW).

Datorită acestor porturi, staţiile de încărcare vor fi compatibile cu tipurile actuale de automobile 100% electrice, precum şi cu cele Plug-in Hybrid. Staţiile vor fi operate exclusiv de Kaufland, iar clienţii retailerului le vor putea folosi gratuit, „cu respectarea unor condiţii”.

Recent, tot în regim propriu, a fost pusă în funcţiune şi staţia din parcarea magazinului Kaufland din Dej (Str. Vîlcele, Nr. 2B). Proiectul de mobilitate electrică va continua cu instalarea de staţii în toate magazinele care se vor deschide până la sfârşitul acestui an financiar.

Piaţa autoturismelor electrice şi hibride din România este în continuă expansiune. În anul 2019, creşterea segmentului de autoturisme electrice a fost de 150,3%, de 2,5 ori mai mult decât în 2018, iar în cazul celor hibride s-a remarcat o creştere de 79,7%, conform ultimului raport al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
alimente,
kaufland

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.