Kaspersky: 6 sfaturi pentru a te proteja împotriva programelor malware

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 iunie 2017 267 afişări

Conform experţilor, deja sunt peste 6 miliarde de dispozitive inteligente în lume. Cele mai multe dintre ele nici măcar nu au instalată o soluţie de securitate şi producătorii lor nu mai vin, de regulă, cu actualizări de securitate sau firmware nou. Acest lucru înseamnă că sunt milioane de dispozitive posibil vulnerabile sau deja compromise.

Kaspersky: 6 sfaturi pentru a te proteja împotriva programelor malware

Pentru protecţia dispozitivelor, experţii în securitate cibernetică de la Kaspersky Lab recomandă următoarele măsuri:

Dacă nu este neapărată nevoie, nu accesaţi dispozitivul dintr-o reţea externă;

Dezactivaţi toate serviciile reţelei de care nu aveţi nevoie pentru a folosi dispozitivul;

Dacă aveţi o parolă standard sau universală care nu poate fi schimbată sau contul presetat nu poate fi dezactivat, dezactivaţi serviciile reţelei în care sunt folosite sau restricţionaţi accesul către reţele externe;

Înainte de folosirea unui dispozitiv, schimbaţi parola iniţială şi setaţi una nouă;

Actualizaţi periodic firmware-ul dispozitivului cu ultima versiune, dacă este posibil.

”Problema dispozitivelor de securitate inteligente este serioasă şi trebuie să fim conştienţi de ea”, spune Vladimir Kuskov, expert în securitate la Kaspersky Lab. Anul trecut ne-a demonstrat nu doar că este posibil să ataci dispozitive conectate, ci şi că ameninţarea este cât se poate de reală. Am observat o creştere considerabilă a mostrelor de malware pentru IoT, dar potenţialul de atac este chiar mai mare. Aparent, competiţia accentuată de pe piaţa atacurilor DDoS îi determină pe autori să caute noi resurse care să îi ajute să dea atacuri din ce în ce mai puternice. Botnet-ul Mirai a demonstrat faptul că dispozitivele inteligente sunt foarte interesante pentru infractori, numărul celor pe care le pot ataca ajungând acum la câteva miliarde. Mai mulţi analişti estimează că până în anul 2020, numărul dispozitivelor ar putea ajunge până la 20-50 de miliarde.”

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice, care în anul 2017 aniversează 20 de ani de activitate. Portofoliul companiei include protecţie endpoint de top şi mai multe soluţii specializate de securitate şi servicii, pentru a combate ameninţările digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejaţi de tehnologiile Kaspersky Lab, precum şi 270.000 de companii client, pe care le ajutăm să protejeze ce e mai important pentru ele.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.