Kandia Dulce a finalizat preluarea Supreme Chocolat

Autor: Ioana Mihai Postat la 19 ianuarie 2012 387 afişări

Kandia Dulce SA a primit de la Consiliul Concurenţei, în data de 22 decembrie 2011, avizul de preluare a companiei Supreme Chocolat SRL. Tranzacţia, finalizată recent, dă naştere unui jucător român important în piaţa dulciurilor, a ciocolatei şi cea a biscuiţilor.

Brand-urile de la Supreme Chocolat care se alătura portofoliului Kandia Dulce sunt: Primola, Anidor, Novatini şi Ulpio. În urma preluării, Mihuţ Crăciun, director general Kandia Dulce a fost desemnat administrator al Supreme Chocolat, alături de Silvian Milea, Director Financiar la Kandia Dulce.

"Suntem încrezători că alăturarea celor două portofolii de mărci cu renume în piaţa românească vor reprezenta o bază solidă a creşterii spre care tindem", a declarat Mihuţ Crăciun, director general al celor două companii.

Kandia Dulce este unul dintre cei mai importanţi producători de dulciuri de pe piaţa din România, ce administrează branduri precum Kandia, Laura, Magura, Rom, Silvana sau Sugus şi, mai nou, Primola, Anidor, Novatini şi Ulpio.

Piaţa ciocolatei, cu o valoare annuală estimateă la 200 de milioane de euro, a înregistrat, un regres de 10% anul trecut, după ce în 2009 piaţa scăzuse cu 8%. Chiar şi aşa, Supreme şi-a crescut cifra de afaceri atât în 2009 (când a vândut de 25 de milioane de euro) cât şi în 2010. Un motor de creştere a fost dat de o pondere mai mare a produselor exportate.

Companiile cu cele mai mari vânzări pe piaţa locală a ciocolatei sunt Kraft, Kandia Dulce, Supreme şi Heidi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Kandia Dulce,
Supreme Chocolat
/actualitate/kandia-dulce-a-finalizat-preluarea-supreme-chocolat-9159213
9159213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.