Justiţia rusă a prelungit perioada de detenţie provizorie a pilotului ucrainean Nadejda Savcenko

Autor: Gaidau Ion Postat la 28 octombrie 2014 57 afişări

Justiţia rusă a prelungit, luni, până la 13 februarie perioada de detenţie provizorie a Nadejdei Savcenko, un pilot de elicopter devenită un simbol în Ucraina după ce a fost arestată pentru crimă de către autorităţile ruse şi care urmează să fie membră a Parlamentului ucrainean.

"Tribunalul a prelungit perioada de detenţie a Nadejdei Savcenko până la 13 februarie în cursul unei şedinţe cu uşile închise", a anunţat pentru AFP unul dintre avocaţii săi, Nikolai Polozov, după o audiere la Moscova.

Nadejda Savcenko este acuzată în Rusia pentru "crimă premeditată" în cazul morţii a doi jurnalişti în estul Ucrainei la mijlocul lui iunie. Ea este internată din 10 octombrie la Institutul Serbski.

Partea acuzatoare afirmă că pilotul de elicopter a comunicat prin telefon armatei ucrainene poziţia celor doi jurnalişti ruşi, ucişi de un tir de mortier.

Potrivit anchetatorilor, "crima sa este pasibilă de pedeapsa cu moartea sau închisoarea pe viaţă". Arestată în Rusia la începutul lui iulie, pilotul în vârstă de 33 de ani a fost cap de listă pentru partidul Batkivşcina (Patria) al fostului premier Iulia Timoşenko, care a obţinut aproximativ 5,6% în alegerile legislative din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/justitia-rusa-a-prelungit-perioada-de-detentie-provizorie-a-pilotului-ucrainean-nadejda-savcenko-13473841
13473841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.