Jurassic World ajunge pe locul trei în topul încasărilor. A strâns o sumă record mai repede decât Titanic sau Avatar - FOTO, VIDEO

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 23 iulie 2015 236 afişări

"Jurassic World", cea mai nouă producţie din franciza creată de Steven Spielberg, a devenit al treilea cel mai profitabil film din istorie, depăşind ca încasări filmul Avengers.

"Jurassic World" are, până la acest moment, încasări de peste 1,52 miliarde dolari, depăşind cu câteva milioane de dolari "Avengers". Primele două poziţii în acest clasament sunt ocupate de "Avatar" (2,78 miliarde) şi "Titanic" (2,18 miliarde dolari).

După ce a devenit în weekendul de debut primul film din lume care a depăşit pragul încasărilor de 500 milioane de dolari, "Jurassic World" a continuat evoluţia excelentă.

"Jurassic World" îi are în rolurile principale pe actorii Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard şi este regizat de cineastul Colin Trevorrow. Au trecut 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar parcul de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect funcţional, informează site-ul cinemagia.ro. Milioane de turişti au venit anual pe Isla Nublar, plătind preţuri piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare, dar în ultima vreme numărul vizitatorilor a scăzut. Pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia îi va uimi pe angajaţii parcului, iar natura va profita curând de ocazie pentru a arăta din nou că nu poate fi controlată de om.

Regizorul Colin Trevorrow (39 de ani) a mai regizat un singur lungmetraj până acum, Safety Not Guaranteed, primit relativ bine de public. Este de apreciat curajul producătorilor de a lăsa un buget de peste 150 de milioane de dolari pe mână unui regizor cvasidebutant.

Implicarea lui Spielberg s-a rezumat, probabil, la câteva sfaturi; folosirea numelui său pe ecran a fost o mişcare mai mult de marketing, pentru că funcţia de producător este una care contează la nivel financiar. Regizorul Colin Trevorrow a făcut însă o treabă bună, reuşind să pună cap la cap două ore de acţiune şi suspans de calitate. În rolurile principale îi regăsim pe Chris Pratt (Guardians of the Galaxy, Parks and Recreations), Bryce Dallas Howard (The Village, Spider-Man 3) şi Ty Simpkins (Insidious, Iron Man 3). Singurul actor care a apărut şi în producţia din 1993 este B.D. Wong, reluând rolul doctorului Henry Wu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jurassic-world-ajunge-pe-locul-trei-in-topul-incasarilor-a-strans-o-suma-record-mai-repede-decat-titanic-sau-avatar-foto-video-14629646
14629646
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.