Juncker: Intrarea Greciei în faliment nu poate fi exclusă

Postat la 06 februarie 2012 10 afişări

Posibilitatea intrării Greciei în incapacitate de plată nu poate fi exclusă, a declarat pentru Der Spiegel preşedintele consiliului miniştrilor de Finanţe din zona euro, Jean-Claude Juncker.

Juncker a afirmat că Grecia nu mai trebuie să se aştepte la solidaritate din partea celorlalte state din zona euro, atât timp cât nu poate implementa reformele convenite cu instituţiile financiare internaţionale. "Dacă ar fi să stabilim că nimic nu mai merge în Grecia, nu ar mai exista un nou program, şi asta ar însemna că ar fi nevoiţi să declare falimentul în martie", a spus el. Perspectiva falimentului ar trebui să încurajeze Atena "să-şi arate muşchii" în privinţa implementării reformelor, a adăugat oficialul luxemburghez.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
juncker,
faliment,
zona euro
/actualitate/juncker-intrarea-greciei-in-faliment-nu-poate-fi-exclusa-9208638
9208638
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.