Jumătate dintre greci fac evaziune fiscală. În top se află doctorii, liber-profesioniştii şi avocaţii

Postat la 25 februarie 2013 7 afişări

Cel puţin jumătate dintre greci nu plătesc către stat toate taxele pe care le datorează, în topul listei evazioniştilor aflându-se doctorii, urmaţi de comercianţi şi firme de avocatură şi notariat, potrivit unui studiu al Confederaţiei Naţionale de Retail din Grecia, citat de Kathimerini.

De asemenea, circa jumătate din populaţia Greciei ar refuza bon fiscal dacă ar avea această opţiune, arată studiul, evidenţiind că evaziunea nu este considerată de mulţi cetăţeni ca fiind un lucru rău. Peste 90% din persoanele consultate au afirmat că ar cere bon fiscal dacă ar obţine astfel beneficii.

În fruntea topului evazioniştilor se află doctorii (afirmă 88,6% din respondenţi), urmaţi de liber-profesionişti (85,4%), firme de avocatură şi notariat (75,2%), firme de catering (57,9%) şi benzinării (44,1%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
greci,
avocaţii,
doctorii
/actualitate/jumatate-dintre-greci-fac-evaziune-fiscala-in-top-se-afla-doctorii-liber-profesionistii-si-avocatii-10598034
10598034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.