Julian Assange: WikiLeaks pierde peste 480.000 de euro pe saptamana

Postat la 10 ianuarie 2011 16 afişări

Site-ul WikiLeaks se confrunta cu dificultati financiare, pierzand peste 480.000 de euro pe saptamana de la inceputul difuzarii notelor diplomatice americane, a explicat fondatorul site-ului, Julian Assange, intr-un interviu acordat ziarelor elvetiene Tribune si 24 heures, relateaza AFP.

Intrebat daca multiplele presiuni pe care le suporta ar putea sa aiba efect asupra activitatilor sale, Assange a explicat: "din punct de vedere personal, nu. As zice chiar ca presiunile imi accentueaza hotararea".

"Dar din punct de vedere financiar este altceva", a adaugat el."Pierdem peste 600.000 de franci (480.438 de euro) pe saptamana de la inceperea difuzarii telegramelor diplomatice. Pentru a ne continua activitatile, este nevoie de o modalitate sau alta de recuperare a acestor bani", a adaugat el.

Australianul, care beneficiaza in prezent de un regim de eliberare conditionata in Marea Britanie, asteapta un proces privind posibila sa extradare catre Suedia, unde este cautat pentru "agresiuni sexuale". Data procesului urmeaza sa fie stabilita in cadrul unei audieri prevazute pentru marti la Londra.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Julian Assange,
WikiLeaks,
pierderi
/actualitate/julian-assange-wikileaks-pierde-peste-480-000-de-euro-pe-saptamana-7877862
7877862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.