Julian Assange îi recomandă lui Edward Snowden "să fie foarte prudent" dacă pleacă din Rusia

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 08 august 2014 48 afişări

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, i-a recomandat joi americanului Edward Snowden să fie "extrem de prudent" dacă decide să plece din Rusia, care tocmai i-a reînnoit azilul şi îi permite să călătorească în străinătate.

Căutat de Statele Unite după ce a dezvăluit operaţiunile ample de spionaj electronic desfăşurate de serviciile americane de informaţii la nivel mondial, Snowden trebuie să ia măsuri pentru a-şi apăra "integritatea fizică", a adăugat Assange, care a participat prin videoconferinţă la un forum asupra libertăţii de exprimare în Mexic.

Julian Assange, în vârstă de 43 de ani, s-a refugiat din iunie 2012 în ambasada Ecuadorului din Londra pentru a scăpa de o convocare a justiţiei suedeze într-un scandal sexual, temându-se că această afacere va conduce la extrădarea sa în Statele Unite, unde este urmărit după ce WikiLeaks a dezvăluit mii de documente confidenţiale americane.

Avocatul lui Snowden a anunţat joi dimineaţă că clientul său poate să rămână încă trei ani în Rusia, unde s-a refugiat de un an, cu permisiunea de a călători, munci şi chiar să cotizeze pentru pensie.

Faptul că ţările europene au refuzat să-l primească pe Snowden arată că "le este prea frică de Statele Unite", a apreciat Julian Assange.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MEXIC,
ASSANGE,
SNOWDEN
/actualitate/julian-assange-ii-recomanda-lui-edward-snowden-sa-fie-foarte-prudent-daca-pleaca-din-rusia-13057891
13057891
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.