Huffington Post va lansa o ediţie în limba arabă

Autor: Madalina Cerban Postat la 07 august 2014 22 afişări

Site-ul de informaţii american Huffington Post va lansa, la începutul anului viitor, ediţia sa în limba arabă, în parteneriat cu un fost director general al reţelei de televiziune Al-Jazeera, informează theguardian.com.

Compania AOL, care deţine Huffington Post, a intrat în parteneriat cu Wadah Khanfar, fost director general al Al-Jazeera Network şi actual director executiv al societăţii Integral Media Strategies.

Noul site HuffPost Arabi va avea ca public ţintă tinerii care deţin dispozitive mobile din Orientul Mijlociu, al căror număr este în creştere.

Potrivit theguardian.com, Huffington Post susţine că serviciul online de ştiri va fi primul de acest fel din lumea arabă, datorită combinaţiei de relatări originale, jurnalişti independenţi şi platformei de bloguri disponibile pe acest site.

Totuşi, echipa editorială care se va ocupa de site-ul HuffPost Arabi va avea sediul la Londra.

Noul site, care va fi construit pe platforma de ştiri a Huffington Post, ar urma să fie lansat în prima parte a anului viitor. Jurnaliştii companiei Integral Media Strategies vor furniza conţinut din lumea arabă pentru HuffPost Arabi.

"Aducerea HuffPost în lumea arabă a fost un vis pentru noi încă din momentul în care am lansat prima noastră ediţie internaţională, în urmă cu puţin peste trei ani în urmă", a declarat Arianna Huffington, preşedinte şi redactor-şef al Huffington Post Media Group.

Anunţul privind lansarea HuffPost Arabi face parte din strategia Huffington Post de a deveni un adevărat serviciu internaţional de ştiri.

Huffington Post este un site american de informaţii şi un blog agregator de ştiri fondat de Arianna Huffington, Kenneth Lerer şi Jonah Peretti.

Lansat în 2005 şi achiziţionat în februarie 2011 de portalul AOL, Huffington Post şi-a început expansiunea dincolo de graniţele Statelor Unite ale Americii prin lansarea iniţial a două noi ediţii anglofone - una în Canada şi una în Marea Britanie.

De asemenea, grupul Huffington Post are versiuni locale în Germania, Spania, Franţa, Italia, Japonia, Brazilia şi Coreea de Sud. Grupul de media Huffington Post deţine şi o ediţie în limba franceză dedicată regiunii Magreb.

Huffington Post are planuri şi cu privire la o ediţie indiană, a cărei lansare prevăzută iniţial pentru luna mai a fost amânată.

Ca parte a tranzacţiei cu compania AOL, Arianna Huffington, cofondator al Huffington Post şi editor-şef al publicaţiei, a fost numită preşedinte şi redactor-şef al Huffington Post Media Group, care include Huffington Post şi alte divizii de conţinut ale AOL, precum Engadget, TechCrunch, Moviefone, MapQuest, Black Voices, PopEater, AOL Music, AOL Latino, AutoBlog, Patch şi StyleList.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HUFFINGTON POST,
LIMBA ARABĂ,
SITE
/actualitate/huffington-post-va-lansa-o-editie-in-limba-araba-13053313
13053313
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.