Judeţul din România unde populaţia cu vârste între 20 şi 24 de ani a scăzut cu 41 la sută în doar 5 ani

Postat la 12 octombrie 2017 446 afişări

Informatiile in legatura cu posibilitatea desfiintarii sau nationalizarii Pilonului II de pensii - pensia privata obligatorie, de care ar trebui sa beneficieze cetatenii aflati in prezent in campul muncii - a starnit ingrijorare.

Judeţul din România unde populaţia cu vârste între 20 şi 24 de ani a scăzut cu 41 la sută în doar 5 ani

Nelinistea este intarita de informatii de pe piata asigurarilor care spun ca in 2030, daca tendintele demografice se mentin, contributiile platite de populatia activa profesional nu vor putea acoperi fondurile necesare pentru plata pensiilor, daca se mentine sistemul de pensii din Romania "Pay as you go", bazat pe solidaritatea dintre generatii. Adica cei care lucreaza in prezent contribuie pentru pensiile celor care s-au retras din campul muncii, iar copiii de azi vor plati la momentul potrivit pensiile generatiei muncitoare actuale.

 

Deputatul USR Bogdan Rodeanu a realizat o analiza demografica la nivel national, pe baza datelor statistice existente, care starneste si mai multa ingrijorare. Studiul arata ca tinerii pe umerii carora sta speranta pensiilor viitoare s-au imputinat ingrijorator in perioada 2012 - 2017. 

“n doar 5 ani, populatia cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani a scazut cu 41 la suta in Salaj, fata de o scadere cu 39 la suta la nivel national. Ei vor duce pe umeri povara pensiilor. Asta in timp ce populatia intre 45 si 59 de ani, care se apropie de varsta pensionarii, a crescut cu 58 la suta la nivel national.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.